Önkénteseket keresünk menhelyünkre!A menhelyen mindig elkel a segítség, sok a tennivaló, ezért ajtónk folyamatosan nyitva áll azok előtt, akik szeretnének akár esetenként, akár rendszeresen segíteni nekünk a menhellyel kapcsolatos teendők ellátásában.

A menhelyen mindig elkel a segítség, sok a tennivaló, ezért ajtónk folyamatosan nyitva áll azok előtt, akik szeretnének akár esetenként, akár rendszeresen segíteni nekünk a menhellyel kapcsolatos teendők ellátásában. Azt valljuk, hogy lehetőségeihez mérten mindenki tud segíteni: ki sétáltatásban, ki a napi takarításban és etetésben, de nagy hasznát vesszük annak is, ha valaki fotózással, videózással segítene, vagy alkalomadtán tudna vállalni egy-egy kutyafuvart, és még hosszasan sorolhatnánk.

A kutyák körüli teendőket jelenleg egy kis létszámú csapat látja el nálunk. Mindannyian önkéntes alapon végezzük ezt a munkát, többségünk teljes munkaidős állás mellett. A napi rutinfeladatok mellett mindig akadnak váratlan események, és ha ez nem lenne elég, szabad perceinkben folyamatosan ötletelünk és tervezünk, és azon gondolkozunk, hogyan tudnánk még ügyesebben és hatékonyabban szervezni a menhely életét, és ezáltal még több kutyaéletet megmenteni. És mivel ötletekből rendszerint nincs hiány, időről időre szembesülünk azzal, hogy több az ötlet és a feladat, mint amennyien vagyunk... Szeretettel várunk tehát a csapatba minden állatbarátot, aki szívesen venne részt a közös munkában és lenne részese a menhely hétköznapjainak. Nem várjuk senkitől, hogy már az első alkalommal hosszú távú vállalásokat tegyen, a lényeg az, hogy gyertek bátran - és örömmel -, amikor időtök engedi. Mindössze annyit kérünk, hogy ha már egyeztettünk időpontot, legyetek pontosak és érkezzetek a megbeszéltek szerint. Ha bármilyen kérdésetek lenne, írjatok nekünk, nagyon szívesen válaszolunk!

Egyetlen gyakori kérdést szeretnénk előre megválaszolni: igen, vannak néha nehéz pillanatok, ahogy megrázó történetek is - de ez ne tartson vissza attól, hogy kipróbáld magad önkéntesként! Talán ellentmondásosnak hangzik, de a nehéz pillanatok ellenére ez egy lelkileg felemelő munka, nagyon sokat ad. Leírhatatlan érzés, amikor egy megtört kutyalélek a szemünk láttára kezd el gyógyulni... Mélyen megható, amikor egy kutya a bizalmába fogad minket és megnyílik nekünk. Az örökbeadás pedig a hab a tortán, és szerencsére évről-évre egyre több sikertörténetről számolhatunk be.
Sokan elsősorban anyagi támogatással tudják segíteni az állatvédő szervezetek működését, de akinek van lehetősége arra, hogy önkéntesként is egy jó ügy mellé álljon, azt csak bátorítani tudjuk arra, hogy próbálja ki magát. Nagyon jó érzés megtapasztalni azt, hogy nem vagyunk tehetetlenek, hogy segítséget tudunk nyújtani a kiszolgáltatottaknak. Gyertek, nem fogjátok megbánni, ezt garantáljuk!

Várjuk a jelentkezéseteket messengeren, vagy e-mailben az etyekiallatvedoegyesulet@gmail.com címen.